علایم و نشانههای هپاتیت ب معمولا ۳ ماه بعد از آلوده شدن به ویروس HBV ظاهر میشوند و میتوانند طیف گسترده ای از علایم را شامل شود، علایم هپاتیت ب میتواند شامل:
درد شکم
ادرار تیره
تب
درد مفاصل و ماهیچه ها
کاهش و یا از دست دادن اشتها
حالت تهوع و استفراق
خستگی و ضعف
زرد شدن پوست و سفیدی چشم ها
جوش های پوستی
زمانیکه هریک از علایم ذکر شده را در خود مشاهده کردید برای انجام آزمایش و دریافت مشاوره به پزشک مراجعه نمایید.
دلیل ابتلا به بیماری هپاتیت ب، ویروس این بیماری بنام HBV یا ویروس هپاتیت ب است. این ویروس از فردی به فرد دیگر از طریق خون، منی و یا سایر مایعات بدن منتقل میشود. زمانیکه ویروس هپاتیت ب وارد کبد میشود، به سلول های کبد حمله کرده و همچنین شروع به تکثیر میکند. این فرآیند های هپاتیت ب در کبد باعث التهاب کبد میشود.
راههای انتقال هپاتیت ب عبارتند از :
١- تماس جنسی حفاظت نشده با فرد آلوده
٢- سرنگ تزریقی مشترک
٣- خالکوبی و تاتو با وسایلی که استریل نشده اند.
٤- استفاده از وسایل شخصی مشترک مانند مسواک،تیغ، موچین، لنز تماسی و هر وسیله ای که ممکن است با خون و مایعات بدن تماس داشته باشد.
٥- انتقال از مادر به نوزاد حین زایمان
انتقال از طریق عطسه، سرفه، و معاشرت معمولی صورت نمی گیرد.
عوارض ابتلا به هپاتیت ب؟
ابتلا به عفونت مزمن هپاتیت ب میتواند باعث ایجاد مشکلات جدی تری همچون:
سیروز کبدی که میتواند عملکرد کبد را ضعیف کند.
سرطان کبدی، ابتلا به هپاتیت ب خطر ابتلا به سرطان کبدی را افزایش میدهد.
نارسایی کبدی، زمانیکه عملکردهای حیاتی کبد از کار میافتند، فرد دچار نارسایی کبدی شده است. زمانیکه این اتفاق رخ دهد، فرد برای ادامه زندگی نیاز به پیوند زدن کبد دارد.
ابتلا به عفونت هپاتیت D، هر فردیکه دچار بیماری مزمن هپاتیت ب باشد، در خطر ابتلا به عفونت هپاتیت D نیز قرار دارد. شما تا زمانیکه مبتلا به هپاتیت ب نشده باشید به هپاتیت نوع D مبتلا نمیشوید. ابتلا به هر دو نوع هپاتیت ب و D خطر ابتلای شما به عوارض هپاتیت را بیشتر میکند.
مشکلات کلیوی، هپاتیت ب میتواند باعث بوجود آمدن مشکلات کلیوی و در نتیجه ایجاد نارسایی کلیوی شود.
هپاتیت ب چگونه مشخص میشود؟
یک آزمایش خون ساده میتواند مشخص کند که شما هماکنون و یا قبلا دچار بیماری هپاتیت ب شدهاید. همچنین پزشک میتواند به شما بگوید که واکسن این بیماری را دریافت کردهاید یا خیر.اگر پزشک شما مشکوک به مشکلات کبدی در نتیجه ابتلا به هپاتیت ب در شما باشد، با یک سوزن بخشی از کبد شما را برای آزمایش کردن بر میدارد. به اینکار بایوپسی کبد(بافت برداری کبد) میگویند.